Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 24341
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Maminčina rajčatová omáčka
40 g Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
8 g Petržel - nať
12 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
120 ml Voda pitná
Lasagne "bez těstovin"
1 kávová lžička Bazalka sušená
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Dýně
455 g Hovězí maso mleté
15 kávová lžička Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Čedar

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 578kJ
8% Sacharidy 30 g
29% Tuky 22 g
16% Sodík 321 mg
36% Bílkoviny 20 g

Lasagne "bez těstovin" postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4.

2

Jednu lžičku olivového oleje rozehřejeme v hrnci na středním plameni a 2-4 minuty restujeme na kousky nakrájenou cibuli a na jemno nasekaný česnek. Přidáme hovězí, sůl, sušené oregano a bazalku. Dobře mícháme a restujeme 10-15 minut, dokud se hovězí nepropeče.

3

Mezitím na páře připravíme oloupanou dýni zbavenou semínek a nakrájenou na kousky. Dýně bude hotová, když do ní píchneme vidličkou a kousky budou měkké a vláčné. Hotové kousky dáme do misky a vymícháme je, tak abychom kousky vymíchali do vláken. Dáme stranou.

4

Plech nebo zapékací mísu vymažeme zbývajícím olivovým olejem a rozložíme zbývající půlku dýně. Dýni zalijeme půlkou rajčatové omáčky. Jako další vrstvu přidáme hovězí maso. Na maso dáme nastrouhaný čedar. Stejný postup opakujeme a zakončíme sýrem.

5

Pečeme v troubě 5-10 minut nebo dokud se sýr nerozpustí.

6

Maminčina rajčatová omáčka 1000 g:

7

Oloupeme rajčata, očistíme a nakrájíme. (Rajčata oloupeme tak, že je dáme do vařící vody na 20-30 vteřin a potom je zchladíme. Slupka půjde snadno dolů).

8

Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej na středním plameni a 4-5 minut restujeme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme rajčata, vodu, čerstvou bazalku, petržel, pepř a sůl.

9

Přivedeme k varu, potom plamen snížíme a necháme v nezakrytém hrnci provařit 45 minut. Občas zamícháme, aby se rajčata dobře promíchala.

10

Pokud máme raději hladší omáčku, necháme ji zchladit a rozmixujeme. Omáčku můžeme v lednici uchovávat až 5 dní nebo ji zmrazit, dokud ji nebudeme potřebovat.

Poznámka

Pro vegetariánský recept vynechte hovězí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept